In november 2022 heeft EcoVadis onze CSR-activiteiten (Corporate Social Responsibility) opnieuw beoordeeld. SL BAGS verbetert de EcoVadis-score en wint goud! SL BAGS behoort tot de top 5% van de wereldwijd best presterende bedrijven van onze sector op het gebied van duurzaamheid met deze erkenning.

Na het behalen van zilver in 2020 hebben we onze vastberadenheid en inzet getoond om onze duurzaamheidsprestaties systematisch te verbeteren. Zo voorzien wij geheel in onze eigen stroom middels zonnepanelen, is ons bedrijfspand energie-neutraal en worden al onze zeecontainers CO2 neutraal verscheept vanuit het Verre Oosten. Daarnaast groeit ons aanbod van artikelen gemaakt van gerecyclede (post-consumer) materialen. Dit zijn enkele van de stappen die SL BAGS in 2022 heeft gezet om verder te verduurzamen. En ook in 2023 zullen wij hiermee verder gaan en de lat weer een stukje hoger leggen voor onszelf!

EcoVadis is een onafhankelijke bureau en maakt het voor bedrijven inzichtelijk hoe ethisch en duurzaam hun leveranciers te werk gaan. EcoVadis  beoordeelt jaarlijks meer dan 85.000 organisaties in meer dan 160 landen en in meer dan 200 bedrijfstakken. Op basis van 21 criteria worden de prestaties van een bedrijf in vier categorieën beoordeeld: Milieu, Arbeid en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame inkoop.