Streven naar 100% duurzaam

Wij als bedrijf streven naar 100% duurzaamheid en geloven dat het integreren van milieuvriendelijke materialen, verschepingen, ethische productieprocessen en circulaire ontwerpen niet alleen bijdraagt aan een gezonder planeet, maar ook aan de creatie van hoogwaardige, verantwoorde producten die onze klanten met trots kunnen aanbieden.

Onze containers worden 100% CO2 neutraal verscheept
Als importeur ontkomen wij er niet aan om onze goederen per zeevracht vanuit het Verre Oosten te transporteren. Echter, sinds vorig jaar hebben wij de keuzemogelijkheid om deze uitstoot volledig terug te brengen, en dat maken wij ook waar! In samenwerking met DHL Go Green kunnen wij deze CO2-reductie in onze eigen keten van zeevracht realiseren. Wij doen dit door ‘insetting’: het daadwerkelijk reduceren van uitstoot in onze eigen keten door het gebruik van duurzame bio-brandstoffen. Ook het eerste en laatste stukje van de keten (trucktransport van fabriek tot haven, en haven tot ons magazijn) compenseren wij via ‘offsetting’: compensatie middels CO2-reductieprojecten. Op deze manier kunnen wij de gehele inkomende goederenstroom vanuit het Verre Oosten CO2-neutraal transporteren. Dit vormt een cruciale stap in het realiseren van onze CO2-reductiedoelstelling!

Wij verpakken in 100% gerecycled plastic
Oude polybags worden ingezameld (mono-stroom), eventuele bedrukkingen worden verwijderd en het plastic wordt gereinigd. Vervolgens wordt hier granulaat van gemaakt, waarvan wederom nieuwe R-LDPE polybags gemaakt kunnen worden. De polybag kan net iets minder transparant zijn, maar biedt dezelfde bescherming van het product en zorgt in ieder geval niet voor extra afval of extra gebruik van aardolie.

Ons kantoor is CO2 neutraal
Eind 2021 hebben wij al een grote stap gezet in het verminderen van onze CO2 uitstoot door ons bedrijfspand geheel te renoveren, volledig af te sluiten van gas en middels warmtepompen te verwarmen. De benodigde stroom (en zelfs meer dan dat) wekken wij op met de geïnstalleerde 268 zonnepanelen op ons eigen dak. Hiermee is ons bedrijfspand meer dan CO2-neutraal!

 

Wij zijn gecertificeerd
Wij streven naar transparantie en verantwoordelijkheid met betrekking tot gebruikte materialen, bedrijfsprocessen en onze leefomgeving. Alle gebruikte gerecyclede materialen zijn gecertificeerd volgens de Global Recycling Standard (GRS). De fabrieken zijn gecertificeerd voor MVO en committeren zich allemaal aan onze eigen Supplier Code of Conduct. Ook heeft SL BAGS zich zelf verbeterd met een EcoVadis-score goud! Hierbij behoren wij tot de top 5% van wereldwijd beste presterende bedrijven van onze sector op het gebied van duurzaamheid.  Op basis van 21 criteria worden de prestaties van ons bedrijf in vier categorieën beoordeeld: Milieu, Arbeid en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame inkoop.

Tevens zijn wij als bedrijf ISO 9001 gecertificeerd en onderschrijven wij als lid van de brancheorganisatie Platform Promotional Products (PPP) de PPP Code of Conduct.